(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jahodový krém
Potřebné ingredience
500 g jahod 0,5 l šlehačky ¼ l mléka 50 g cukru 2 žloutky 10 g škrobové moučky
Postup přípravy
Do mléka dáme žloutky, cukr, škrobovou moučku a vše důkladně rozkvedláme. Nádobu dáme na oheň do vodní lázně a za stálého míchání necháme přejít var.
Krém dáme vychladnout a pak smícháme se smetanou. Na dno misky dáme čerstvé jahody, zalijeme je krémem a ozdobíme šlehanou smetanou. Navrch šlehačky přidám ještě jahody pro ozdobu. Konzumujeme vychlazené.
Krém dáme vychladnout a pak smícháme se smetanou. Na dno misky dáme čerstvé jahody, zalijeme je krémem a ozdobíme šlehanou smetanou. Navrch šlehačky přidám ještě jahody pro ozdobu. Konzumujeme vychlazené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
12. 3. 2011, 10:00
Smetana má být ušlehaná do krému?
Děkuji


nahlásit